Skip to main content

Economia

Creix el nombre d'aturats durant els mesos d'estiu

  • Marina Tovar

El mes d'agost ha començat amb 75 colomencs més a l'atur. Abans de l'inici de juliol, unes altres 44 persones havien perdut la feina. El total a 4 d'agost ascendeix a 6.512 ciutadans sense treball. Això deixa a la ciutat amb una taxa d'atur registrada d'11,80%, que tot i que més elevada que la del mes anterior, continua sent de les més baixes de tot l'any.

El creixement de l'atur a l'estiu, sobretot els mesos de juliol i l'agost és quelcom habitual i no gaire alarmant. A principis d'estiu, la taxa d'atur se situava a 11,88%, una xifra positiva tenint en compte que Santa Coloma va començar el 2023 amb una taxa d'aturats del 12,28%. En aquest any, 253 persones han trobat feina.

No és l'única ciutat del Barcelonès on ha augmentat l'atur. De fet, en els cinc municipis de la comarca, ha crescut el nombre d'aturats. Sant Adrià encara és el municipi amb la taxa d'atur registrada més alta, de 13,85%. Barcelona manté el lloc de taxa d'ocupació més alta, un 7,77%, tot i que en aquest mes de juliol, 1.542 persones han perdut la feina. En total, 1.788 ciutadans del Barcelonès han perdut la feina, i la taxa d'atur registrada al mes de juliol és de 8,60%.