Skip to main content

Economia

5 de juny i 25 de setembre seran les festes locals al 2023

  • Josep M. Roca

El Ple municipal, en la seva sessió de juliol, va aprovar que l’any 2023 les dues festes locals al municipi de Santa Coloma de Gramenet es faran el 5 de juny i el 25 de setembre. Les dues festivitats cauen en dilluns.

El dilluns de Festa Major, que enguany si es festiu, perdrà aquesta condició l’any vinent, ja que el criteri del govern municipal es intentar compaginar els festius propis amb els de la ciutat de Barcelona, on treballen bona part dels colomencs. En cas que la conselleria d’Ensenyament decidís començar el curs el 4 de setembre -aquest 2022, les classes de primària comencen el primer dilluns de setembre-, es donaria el fet que els nens colomencs haurien d’anar a escola pel matí.

El 25 de setembre és el dia següent de la Mercè, Festa Major de la ciutat de Barcelona; mentre que el 5 de juny s’ha triat perquè és el següent dilluns desprès del de la Segona Pasqua que cau el 29 de maig. El fet que el diumenge dia 28 de maig -el dia abans- es celebrin les eleccions municipals, ha fet que les poblacions que solen agafar aquesta diada canviïn la data per afavorir la participació en les eleccions.

A l’estat espanyols, els treballadors gaudeixen de 14 dies de festes no recuperables. A Santa Coloma, deu els marca l’estat: Cap d’Anys, Reis, Divendres Sant, Diumenge de Pasqua, 1 de maig, Sant Joan, L’Assumpció, Dia de la Hispanidad, Tot Sants, Dia de la constitució, Dia de la Immaculada i Nadal. Dos son potestat de la Generalitat: l’11 de setembre i Sant Esteve. Els altres dos són els que va aprovar el Ple passat.