Skip to main content

Economia

La Vinya d’en Sabater, exemple de biodiversitat al CWL

  • Toni Salvador

El projecte de la Vinya d’en Sabater segueix donant passes endavant. El cultiu experimental, situat al recinte de Torribera, ha format part de l’estudi científic elaborat pel Chartier World Lab (CWL), un laboratori dedicat a la investigació de l’harmonia molecular amb seus a Barcelona, Montreal, París i Tòquio. La publicació és el resultat de l’anàlisi de l’impacte de la biodiversitat existent a la zona de les vinyes, com les plantes i les flors, en el gust del raïm i dels vins resultants.

Avui, dimarts 21 juny a la 13:00 h, l’alcaldessa Núria Parlon rebrà al reconegut sommelier canadenc i cap del laboratori, François Chartier, a la Vinya d’en Sabater. A l’acte, es presentarà el llibre “Manifest. La biodiversitat: la baula perduda en el concepte global de terroir”, que recull tots els aspectes de la investigació portada a terme pel CWL.

Una vinya experimental en ple rendiment

Tot i que el vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza, el producte serveix de material didàctic pels alumnes de l’Escola de Restauració (ERESC). La tardor passada, va portar-se a terme la cinquena verema des que es va iniciar el projecte de recuperació de la vinya, en la qual van recollir-se 1.330 quilos de raïm. Del total, 320 quilos corresponen a la varietat de garrut; 76 a garnatxa negra; 370 a pansa blanca; 554 a picapoll blanc i 10 a picapoll negre.

Un dels apartats més importats de la vinya, però, és el seu marc de colaboració en els projectes de formació de Grameimpuls, de recuperació de la tradició vitivinícola de Santa Coloma i de foment de l’enograstroturisme a la ciutat.

Des del 2021, Santa Coloma es troba adherida al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric, cultural i paisatgístic del seu territori. A la pràctica, l’adhesió permet incloure la Vinya d’en Sabater i el seu entorn a les rutes i experiències de vi de que s’organitzin en el marc de la DO Alella.