Skip to main content

Cultura

La Ciba acollirà els dimecres insòlits a partir de demà

  • Dani Mormuz

 

A partir de demà, dimecres 2 d'octubre, tornen els dimecres insòlits a La Ciba. Es tracta d'una iniciativa que s'inclou dins del Passatge Insòlit, que se celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre.

Els dimecres insòlits proposen diverses activitats relacionades amb dones del món de l'art, de diferents edats i disciplines. L'objectiu és posar en valor l'ofici de moltes dones professionals al voltant de la cultura, i en concret de les arts escèniques, alhora que obrir la mirada a noves perspectives.

Enguany, les sessions estaran dedicades a dones del món de la indumentària i del figurinisme. La primera sessió serà demà a partir de les 18h, i es parlarà de diverses especialitats, com vestuari, barrets, perruques, calçat, joies, bijuteria i altres complements. Estarà a càrrec d'Ana Vivero, Àngels Palomar, Maria Albadalejo i Cristina Valldeperas.

El dimecres vinent, 9 d'octubre, de 17:30h a 20:30h, es farà un taller per a dones adultes, sobre els barrets i els tocats, a càrrec d'Ana Vivero. Es podran conèixer els materials i tècniques per tal de desenvolupar aquest ofici, i les participants podran personalitzar el seu propi barret, així com fer una corona senzilla.

La setmana vinent, el 16 d'octubre, de 17:30h a 19:30h, es farà un taller familiar, a càrrec de l'associació Les Colomes, centrat en l'elaboració de titelles d'ombres. Es crearan personatges a dintre d'una història, fent des del seu disseny fins a la pròpia construcció, i jugant a la seva manipulació. A més, des del 18 fins al 31 d'octubre, s'exposaran a La Ciba les creacions elaboradores en aquest taller i en el de la setmana anterior.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal reservar entrada prèviament, mitjançant la web grameticket.cat.