Skip to main content

Cultura

Crida per donar sang el 2 de març a l'Escola Les Palmeres

  • Xavi López

El proper dijous 2 de març l'Escola Les Palmeres ha organitzat una campanya de donació de sang. Sota el lema "Si dones sang dones vida!", l'escola acollirà des de les 16 fins les 20h aquesta iniciativa que no es portava a terme des de l'arribada de la pandèmia. El centre es troba al carrer de Mossèn Camil Rossell, 45.

Per a preparar l'anunci de la campanya, els alumnes de 4t A i 4t B de Les Palmeres van crear diferents cartells que van sotmetre's a votació pels seus companys de 5è i 6è. Ja que la mainada encara és massa jove per donar sang (l'edat mínima són 18 anys), han treballat en cartells per així donar visibilitat a la iniciativa i que més gent pugui anar. Finalment va guanyar la votació el cartell amb el lema "Si dones sang dones vida!",  però la resta de logotips, que es troben penjades a l'escola, podrien haver estat també seleccionades. 

Aquelles persones que vulguin anar a donar sang. han de tenir en compte diferents requisits. A més de ser major d'edat, l'edat màxima per donar és de 65 anys. El pes mínim del voluntari ha de ser de 50kg. Si ets donant habitual, entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Si has estat en contacte estret amb algú que hagi tingut la Covid, però tens la pauta completa de vacunació i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat. I en cas d'haver tingut Covid, hauràs d'esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes.