Skip to main content

Cultura

Deu dies de música amb l’XI Festival Blues de Santa Coloma

  • Marina Tovar

L’onzena edició del Festival Blues de Santa Coloma aterrarà a la ciutat del 15 al 25 de febrer. Deu dies plens d’actuacions, conferències, fires i, sobretot, molta música. Igual que l’any passat, el festival  s’ha allargat i en comptes de ser de diumenge a diumenge, com era habitual, començarà en dijous.

 Els concerts més destacats tindran lloc al Teatre Sagarra. El dia 23 a les 21 hores, actuarà la coneguda banda Koko-Jean & The Tonics, un quartet de veu, bateria, guitarrista i harmonista. Abans del concert, a les 19 hores, Emma Fernández i Pol Padrós faran un concert en el bar del Teatre, d’entrada gratuïta. El dissabte 24, a la mateixa hora que la Koko-Jean, serà el torn del cantant i pianista Mike Sánchez acompanyat de Mario Cobo, Ivan Kovacevic & Blas Picón. El vermut previ  l’amenitzarà el solista Julio Lobos. 

Del 15 al 25, diversos locals de la ciutat oferiran concerts  de grans grups de blues. Aquesta edició s’ha afegit el bar MyWay9. Xavi Malacara & Oscar Rabadán tocaran el dia 18 al Bar Línea Uno, un dels dos locals on es va iniciar el festival fa ja 11 anys. L’últim dia, el bar PIR 22- Arcafé Isalba tancarà el festival amb l’actuació de la cantautora Tori Sparks. 

Per tercera vegada, la Ciba acollirà la presentació institucional del festival, el dia 20 a les 18:30 hores. Mitja hora després, Myriam Swanson amb Miguel Talavera i Joan Pau Cumelles oferiran el concert Les dones salvatges, una barreja de blues, feminisme i poesia. 

El dissabte 24, serà un dels dies amb més afluència al festival. Durant tot el  dia, la setena Fira Disc del Col·leccionista s’instal·larà a la plaça de la Vila, on els amants de la música podran buscar entre els vinils de 2a mà per trobar diversos tresors.