Skip to main content

Cultura

Finalitza la setena edició del Rock Fest de Barcelona

  • Marina Tovar

Més de 40 grups d’arreu del món, de Finlàndia als Estats Units, han passat pels escenaris del festival. Destaquen actuacions com Judas Prist i Alice Cooper, que va portar els seus clàssics als escenaris després de dos anys sense actuar a Espanya. També s’acomiadava UFO, amb la seva gira d’acomiadament “Last Orders”.

El concert més esperat va ser el de Kiss, durant dues hores van actuar al Stage Rock, protagonitzant el seu últim concert a Barcelona. Van tocar més de vint peces, amb una posada a l’escenari plena d’espectacle, explosions pirotècniques i un públic molt entregat. El diumenge 3 ja estaven a Madrid, acomiadant-se de tot el país.

No hi ha dades oficials de l’audiència, però segons el grup de treball DESCMA Gramenet entre 50 i 60 mil persones van anar al recinte de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet. Una xifra que queda per sota dels 80 mil assistents de l’edició anterior.

A causa de la pandèmia, es va cancel·lar el Rock Fest en dues ocasions. En aquest temps, va haver-hi un canvi en l’empresa que porta el festival. Això ha comportat alguns problemes en l’organització, per qüestions de costos i pressupost. A més, també hi ha hagut incidències amb el so en diverses actuacions, especialment amb la d’Evil Invaders. A les xarxes hi ha hagut queixes dels veïns pel volum del festiva. També s’han queixat de l’estat del recinte i dels serveis. Al finalitzar el festival, no es va fer publicitat sobre la vuitena edició, cosa que si s'ha fet en altres anys. De moment, no hi ha cap confirmació de que el Rock Fest torni l'any que ve a la ciutat.

Fotografia: Andreu Fernández