Skip to main content

Cultura

Reprogramats dos concerts de sardanes per aquesta tardor

  • Xavi Chica

Al seu dia no es va poder celebrar ni el concert de sardanes de la Festa Major d’Estiu ni l’Aplec sardanístic de Santa Coloma per raons sanitàries, però ara l’Ajuntament i les entitats organitzadores han acordat traslladar al Teatre Sagarra dos concerts de sardanes que tindran lloc els propers diumenges 18 d’octubre i 28 de novembre.

El primer dels concerts correspon a la cita suspesa a la Festa Major 2020. El 18 d’octubre (19h) la Cobla Ciutat de Terrassa farà un homenatge al compositor Josep Vicens, l’Avi Xaxo, de qui es compleixen 150 anys del seu naixement enguany. Aquest concert l’organitza Amics de la Sardana i la intenció de l’entitat és fer una entrada lliure però amb taquilla inversa. En un bonic gest que els honora, Amics de la Sardana donarà tots els diners recaptats -i que seran recollits en una urna que es col·locarà a la sortida de la sala- als menjadors socials de Santa Coloma.

La segona cita sardanística és la que substitueix el tradicional Aplec, que enguany no s’ha pogut celebrar ni se celebrarà. La ballada programada al Parc Europa estava totalment desaconsellada pel protocol sanitari. Per pal·liar aquesta absència destacada en el calendari cultural de la ciutat, es farà un concert el proper 28 de novembre amb les cobles que estaven previstes, la Bisbal Jove i Ciutat de Sabadell. Aquest segon concert, que també començarà a les 19h, l’organitza el Patronat Pro Aplec.

L’Ajuntament ha donat tant a Amics de la Sardana com al Patronat Pro Aplec, la possibilitat de fer aquestes dues activitats en el teatre Sagarra, que serà probablement el lloc on es concentri més activitat cultural fins que no es descobreixi una vacuna eficaç contra la Covid-19. La seva estructura més segura, i sobretot la possibilitat de controlar l’accés i el nombre d’assistents, així ho aconsellen. Per al doble concert de sardanes hi haurà un aforament màxim de 276 persones, un 52 per cent de l’aforament total de l’equipament.