Skip to main content

Cultura

Gramenetum destaca la recerca de les entitats locals

  • Josep M. Roca

Gramenetum, la revista de Santa Coloma ciutat universitària, va presentar el seu número 5 que ha titulat Ciència, Coneixement i Recerca (1). El número explica la realitat d’onze entitats arrelades de Santa Coloma que han destacat pel seu treball, i continuen fent-ho, en la recerca del coneixement en diferents camps.

A més del Grup  d’Història José Berruezo, que va cessar les seves activitats, es revisa per membres destacats de cadascun d’ells la feina del CEP, El Centre de Natura del Barcelonès Nord, els museus de la ciutat, el Casal del Mestre, el CNL L’Heura, la Clínica Mental, La fundació Hospital de l’Esperit Sant, l’UNED, el Campus de Torribera i Ecometropoli.

Al llarg de 116 pàgines i amb pròleg del catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, Marius Roviralta, que explica la raó de l’exemplar, es passa revista a Joan Vilasseca i Joan Vicente. Dos persones que van dedicar una part important de la seva vida a la tasca de recerca històrica i científica i deixar-la en publicacions i museus a l’abast de tothom.

Com va quedar palès en la presentació, a aquest seguiran propers volums amb més entitats dedicades al coneixement colomenc.