Skip to main content

Cultura

Tornen les visites al refugi antiaeri de la Torre Balldovina

  • Carlos Alcivar

Les visites guiades al Refugi Antiaeri de la Torre Balldovina tornen a fer-se. L’obertura serà a partir del 15 d’octubre, tots els diumenges fins al 3 de desembre. Les franges horàries per fer la visita serà a les 11h, 12h i 13h.

Amb la finalitat d’apropar els visitants al context de la Guerra Civil i la Guerra de Gramenet del Besòs, les visites guiades seran en grups reduïts de màxim deu persones. Els menors de 16 anys han d’anar sempre acompanyats d’un adult i l’activitat no podrà ser accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Durant la Guerra Civil, aprofitant un antic hipogeu excavat a l’Edat Mitjana, la Torre Balldovina va passar de ser un Comitè de Defensa a una Comissió de Proveïments. També va donar lloc al Servicio Fotográfico de la Subsecretaría de Aviación del Ministerio de Defensa Nacional, fins que, finalment,  va acabar utilitzant-se com a refugi antiaeri. En l’actualitat, el refugi s’ha convertit en un espai museïtzat, com a mostra històrica de la ciutat.

Per anar-hi, només cal una inscripció prèvia al Museu Torre Balldovina, trucant al 93 385 7142 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.