Skip to main content

Cultura

Santa Coloma es prepara per la revetlla de Sant Joan

  • Toni Salvador

La ciutat ho té tot preparat per gaudir de la nit més curta de l’any. Avui, 23 de juny, Santa Coloma celebrarà la revetlla de Sant Joan en una jornada on el cava, la coca i també la pólvora seran els protagonistes, per la qual cosa l’Ajuntament demana especial cautela per no patir accidents que afectin el medi natural.

A partir de les 22:00 hores, l’Ajuntament ha convocat a tota la gent de gran de Santa Coloma a formar part d’una revetlla molt especial al CRJ Mas Fonollar. Segons el consistori, en la festa no faltarà la música, el ball, la coca i el cava. L’entrada serà lliure i no cal reserva prèvia, però l’aforament estarà limitat.

Precaucions per evitar incendis

Pel que fa al perill imminent de foc, que sempre s’accentua arran d’aquesta festa, el consistori ha recordat que està totalment prohibit encendre fogueres i llançar petards, coets i altres focs d’artifici a menys de 500 metres de les zones boscoses i, per descomptat, a l’interior d’elles, una norma que s’han de respectar tot l’any. En afegit, també està terminantment prohibit fumar i llançar burilles de cigarretes a les zones forestals. Tampoc es poden deixar residus o restes de qualsevol mena fora de les zones habilitades. Entre els espais forestals i naturals de Santa Coloma s’inclou també el Parc Fluvial de Besòs.

Pel que fa a un possible dispositiu especial d’emergències, l’Ajuntament informa que les darreres pluges semblen haver relaxat mínimament el perill de foc. El Sant Joan passat, l’alcaldessa va emetre un ban on feia una crida a la ciutadania per l’extrem perill d’incendi que patia la ciutat.

Una festa segura per les dones

A més de la festa i de la precaució pels incendis, l'Ajuntament ha estès la iniciativa dels Punts Liles per aquesta revetlla de Sant Joan. En concret, hi haurà dues patrulles distribuïdes per la ciutat. El primer equip circularà per les parades de metro, a la L1 vermella, de Santa Coloma fins el Fondo, i a la L9 taronja, de Fondo fins a Can Peixauet i de Fondo fins a Can Zam.

El segon equip itinerant recorrerà els punts més concorreguts de Santa Coloma durant aquest tipus de festes: Can Zam, el riu Besòs, el parc d'Europa i la plaça de la Vila. Ambdós serveis estaran actius de 23:00 a 6:00 hores.