Skip to main content

Cultura

El festival Flamenc-ON arrenca divendres al Teatre Sagarra

  • Toni Salvador

El canti i el ball comença a apoderar-se de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta setmana, el festival Flamenc-ON farà els seus primers passos, donant peu a més d'un mes de concerts, musicals i espectacles flamencs.

La inauguració tindrà lloc aquest divendres 17 al Teatre Sagarra amb la representació de dansa flamenca Tauromagia, del popular guitarrista recentment traspassat Manolo Sanlúcar i representada per la Companyia de Mercedes Ruiz. L'obra presenta una coreografia i una posada en escena úniques, tot comptant amb la direcció musical de Santiago Lara i amb David Lagos com a artista convidat.

El següent pas del festival serà el dijous 2 de març, en aquest cas amb una representació dirigida als més petits: Manuela Quiere Bailar. La seva protagonista, una nena de set anys que somia ser una gran ballarina i vestir-se amb vestits de pigues, sabates de taló i flors al cabell, viurà una gran aventura dirigida a les escoles i instituts de la zona.

Les següents setmanes serà el torn per als plats forts del festival. Artistes destacats com Arcàngel (11 de març), Jerónimo Maya (18 de març) i Mayte Martín (25 de març), a més d'espectacles d'alt calibre com Medea, de la Companyia Antonio Márquez (26 de març), l'èxit mundial de la dansa espanyola, captaran totes les mirades fins al 26 de març.

La programació del festival es pot consultar a través de la pàgina web i les xarxes del Flamenc-ON, encara que també en l'apartat d'Agenda de la darrera i la pròxima edició d'El mirall.net.