Skip to main content

Cultura

Santa Coloma honora el seu patrimoni en les JEP’22

  • Toni Salvador

Santa Coloma participarà en les Jornades Europees de Patrimoni 2022. Sota l’epígraf “Les veus de les bugaderes a l'antic Safareig públic”, els dies 7, 8 i 9 d’octubre la ciutat recrearà la seva versió d’aquesta iniciativa, en la qual els municipis catalans mostren el seu ric patrimoni a través d’activitats gratuïtes per tal que la ciutadania pugui conèixer-lo en profunditat; segons l’organització, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Com s’esmenava anteriorment, les JEP’22 de la nostra ciutat se centraran en l’antic safareig, al qual es faran diferents activitats. En primer lloc, el Museu Torre Balldovina ha organitzat una visita a la plaça de Montserrat Roig. En afegit, la guia es completarà amb un espectacle cultural-musical que reivindica els safareigs com espais de memòria col·lectiva i la bugada com una feina primordial en la cura de la vida. 

La representació es desenvoluparà a partir de lectures en veu alta sobre el tema, fotografies, vídeos, cançons en directe i una mostra d’objectes relacionats amb la bugada. Els textos de les Dones del 36, com Mercè Rodoreda, Neus Català o Trinidad Gallego, i també de Federico García Lorca, Virginia Satir i altres autores, prendran protagonisme al costat de dones anònimes, les bugaderes, igualment importants.

Tot i que l’activitat és gratuïta, hi ha places limitades, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament al Museu Torre Balldovina al telèfon 93 385 71 42 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..