Skip to main content

Cultura

L'escola Musicaula celebra en gran el seu 25è aniversari

  • Toni Salvador

L’acadèmia Musicaula segueix celebrant amb tota mena de luxes els 25 d’anys de música a Santa Coloma. El Teatre Sagarra va acollir el dissabte 21 una emotiva jornada on els alumnes i professors, de la mà de la llorejada orquestra simfònica “Vozes”, va portar a terme una sèrie de concerts per fer honor al quart de segle de l’acadèmia.

L’orquestra convidada va obrir la celebració per, seguidament, donar pas a les col·laboracions amb l’acadèmia, on van escoltar-se peces populars com les bandes sonores de Cinema Paradiso, La Bella y la Bestia o La La Land. “Ens va sorprendre molt el nivell de compenetració de l’orquestra amb els alumnes”, explica Carme Martínez, directora de Musicaula.

Carmen Vilanova, ex-alumna, professora de Musicaula i membre de la pròpia Vozes, va funcionar com a nexe d'unió i va ser la pianista solista pels Concerts per piano i orquestra de Moazart. Vilanova ha obtingut el premi d'honor de piano del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el curs 2020-2021, i enguany és alumna d'Alba Ventura al Conservatori Superior de Música del Liceu.

“Encara estem en un núvol”, apunta emocionada Martínez. “El concert va sortir increïblement bé, inclús millor que als assajos”, explica sobre un esdeveniment que, a més de ser un èxit, va constar de la presència de l’Alcaldessa Núria Parlon, que va lliurar una placa de reconeixement a Musicaula per la seva tasca a la ciutat.

Concurs Maria Canals

Com a part de la 67a edició del concurs Maria Canals, avui s'ha instal·lat al Parc Europa de Santa Coloma un piano amb l'objectiu que tothom qui vulgui pugui tocar-lo. La iniciativa anava a realitzar-se el passat mes de març, però a causa del mal temos va haver d'ajornar-se.

Entre les 17:30 i les 18:30 h alumnes de piano de tots els nivells de l'escola de música "Musicaula" es faran amb el piano i compartiran amb els ciutadans i ciutadanes una mostra de tot tipus de cançons.