Skip to main content

Actualitat

La nova electrolinera del carrer Sagarra ja està en funcionament

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma ja compta amb tres electrolineres en funcionament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb el nou punt de càrrega situat al carrer Sagarra número 16, Santa Coloma incrementa noves ubicacions per a l’ús de vehicles elèctrics.

La ciutat forma part del pla estratègic de l’AMB MetroCHARGE per augmentar el nombre de punts de càrrega, creant així la xarxa d'electrolineres més extensa del sud d'Europa. Els altres dos punts de l’AMB són al passeig Salzereda, amb el carrer Cultura, i a l'avinguda Pallaresa, amb el carrer Josep Martorell.

A part de les tres electrolineres de l’AMB, hi ha sis punts de recàrrega en funcionament repartits en els aparcaments de Gramepark de la Rambla Sant Sebastià i Fondo. En total, Santa Coloma suma nou punts de recàrrega en funcionament, ja que encara n’existeixen altres quatre punts inhabilitats entre el Mercat de Singuerlín i l’avinguda Banús.

Com funcionen les electrolineres de l’AMB

El funcionament dels punts de recàrrega de Gramepark només depèn del pagament del tiquet o de la possessió de l’adhesiu mediambiental zero. En el cas de l’AMB, els nous punts funcionen a través de l’aplicació AMB Electrolineres.

Les tarifes són 0,24 €/kWh per recàrrega normal, 0,28 €/kWh per la semiràpida, 0,30 €/kWh per la ràpida i 0,36 €/kWh per la ultraràpida.

Cada punt de recàrrega de l’AMB compta amb la capacitat per recarregar fins a 12 vehicles elèctrics de manera simultània, amb quatre places per a turismes i derivats.

 Fotos:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet