Skip to main content

Actualitat

Vuit refugis climàtics qüestionables per afrontar la calor

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma ha incrementat aquest estiu els seus refugis climàtics per a fer front a la calor. Enguany se li sumen La Ciba i les piscines municipals de Can Zam i Torribera. Amb les quatre biblioteques municipals de la Central, Singuerlín-Salvador Cabré, Can Peixauet i Fondo, i el parc de Can Zam com l'únic refugi climàtic exterior, sumen un total de vuit refugis climàtics per a mitigar la calor de la ciutadania.

Encara que el nombre de refugis hagi augmentat, la disponibilitat dels centres continuen sent qüestionables, ja que l'horari varia considerablement segons el dia. Durant el cap de setmana, totes les biblioteques estan tancades. Durant juliol, la Biblioteca Central està tancada cada matí, excepte els dimarts a la tarda.

La Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré només obre de matins els dimecres i els altres dies de tarda. La Biblioteca de Can Peixauet el mateix, oberta cada tarda, menys els dimecres al matí. La Biblioteca de Fondo obre a la tarda, excepte els divendres.

Del 22 de juliol al 4 d'agost, La Biblioteca de Can Peixauet tanca les portes. I del 5 al 25 d'agost li segueix la Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré, totalment inhabilitada. Les piscines municipals només es poden accedir si pagues l'entrada al recinte. Una barrera econòmica a considerar.

La Ciba estarà oberta durant el juliol, amb un horari de 8 a 20 h. És l'opció més viable per a aquest estiu, encara que els caps de setmana tanca també i agost està a l'arracada de si continuarà obert per als colomencs o si quedarà totalment tancat.

Les piscines de Can Zam i Torribera

Les piscines municipals obren les seves portes. La piscina de Can Zam obrirà de dilluns a divendres d'11 a 19 hores i els caps de setmana i festius a partir de les 10 h. Els preus per a majors de 14 anys són de 7,34 €, entre setmana, i 8,51€ els caps de setmana i festius.

Els menors, jubilats i persones amb diversitat funcional pagaran 5,28€ i 6,24€ els caps de setmana. També tarifes d'adult per 126,46€ i abonament de deu dies per 64,35€. La resta de persones per 80,14€ amb possibilitat d'adquirir l'abonament de deu dies per 53,02€.

La piscina de Torribera obrirà cada dia i festius de 10 a 18 h. El preu adult és de 8€ en els dies laborables i 9€ els caps de setmana. Els menors pagaran 7€, de dilluns a divendres, i 8€ els caps de setmana. Els jubilats i les persones amb discapacitat, 5€ i 6,30€ els dissabtes i diumenges.