Skip to main content

Actualitat

L'Ajuntament es farà càrrec dels serveis del centre Germina

  • Xavi López

En el darrer Ple Municipal, celebrat el passat 25 de juny, l'Ajuntament va aprovar una declaració institucional destacant la importància dels Centres Oberts de la ciutat. En aquest marc, l'equip de govern va abordar l'anunci del tancament dels Centres Oberts Germina. L'Àrea Social de l'Ajuntament ha estat treballant durant els darrers tres mesos per gestionar aquesta situació, comunicant-se amb tots els interlocutors i preparant la reubicació dels infants i adolescents que depenien de Germina. Aquesta reubicació s'està realitzant en tres fases:

  1. Curt termini: Per als casals d’estiu de 2024, que començaran l'1 de juliol, ja s'ha solucionat la reubicació dels participants a altres entitats del tercer sector, com el Casal dels Infants i la Fundació Maristes Champagnat - Rialles.
  2. Mig termini: Per al període de setembre a desembre de 2024, el servei està garantit i s'està treballant perquè es pugui oferir en els mateixos locals que fins ara ocupava Germina.
  3. Llarg termini: A partir de gener de 2025, s'està treballant per garantir la continuïtat del servei, incloent-hi el finançament necessari.

També es va anunciar que la primera setmana de juliol es realitzaran reunions amb les famílies en els centres on els seus fills i filles estaran participant als casals d’estiu. Durant aquestes reunions, es proporcionaran títols de transport i acompanyament de monitores pels desplaçaments.

Malgrat les preocupacions inicials per la falta d'informació, els pares, qui van manifestar-se als voltants de l'ajuntament, van acabar mostrant el seu acord amb la gestió de l'Ajuntament després de conèixer els detalls del pla de reubicació i continuïtat del servei.