Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma té quasi 1.000 subscripcions a l’AMBici

  • Dani Mormuz

La ciutat de Santa Coloma compta amb gairebé 1.000 subscripcions actives al servei de bici compartida AMBici. En concret, són 964 subscripcions, segons les dades de maig d’aquest any. En el mateix mes, s’han registrat 7.364  usos de bicicletes.

El servei d’AMBici es va posar en funcionament a Santa Coloma fa ara un any, en maig de 2023. En aquell mes, hi havia 240 subscripcions i el número d’ús mensual de bicicletes era de 1.653, per la qual cosa les xifres del servei han crescut de forma considerable durant aquests dotze mesos.

A més, a la ciutat hi ha actualment 35 subscripcions a l’abonament metropolità. Aquest és un tipus de subscripció que permet fer servir de forma conjunta els serveis d’AMBici i de Bicing. En maig de 2023 hi havia 16 subscripcions a aquest tipus d’abonament, per la qual cosa s’han duplicat.

 A data 31 de maig de 2024, a Santa Coloma hi ha 15 estacions i 165 bicicletes disponibles. El 53% dels usos que són intramunicipals, el que significa que la gent utilitza les bicicletes per moure’s dins de Santa Coloma; mentre que el 47% dels usos són intermunicipals, és a dir, per a desplaçar-se a altres municipis de l’àrea metropolitana, com Badalona o Sant Adrià.

En el que portem de 2024, l’estació més utilitzada de la ciutat ha estat la del metro del Fondo, amb 5.818 usos en total. La segueixen l’estació de la plaça del barri Llatí, amb 3.541 usos; la de la plaça de la Vila, amb 2.916 usos; i la de l’avinguda Pallaresa, amb 2.861 usos. En canvi, les estacions menys utilitzades de Santa Coloma són la de Torribera, amb 505 usos; la del passeig Salzereda, amb 806 usos; i la de La CIBA, amb 1.092 usos.

Connexió amb l’àrea metropolitana

Actualment, s’està treballant per posar en marxa unes estacions de transferència a diferents punts de l’àrea metropolitana, per tal de facilitar les connexions entre els punts AMBici i Bicing. Per això, en les properes setmanes es posarà en funcionament una estació de transferència a Baró de Viver, que connectarà Barcelona amb Santa Coloma.

El servei d’AMBici es va posar en funcionament fa un any i mig, i s’ha anat implantant progressivament en quinze municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment, hi ha 168 estacions instal·lades en les diferents localitats i més de 1.800 bicicletes actives. En total, durant aquest temps s’han comptabilitzat gairebé dos milions de viatges, i el número total d’usuaris ha superat els 22.000.