Skip to main content

Actualitat

La Fundación Botton deixa al carrer els 320 menors de Germina

  • Josep M. Roca

La Fundación Mauricio i Carlota Botton acomiadarà el 31 de juliol als 48 empleats de la Fundació Germina que gestionava tres centres en Santa Coloma i Badalona. En ells s'atenia 320 nens i joves pertanyents a 260 famílies vulnerables pertanyents als barris de Fons, Raval, La Pau i Lloreda.

En Santa Coloma són 189 els nens i joves (120 menors de quinze anys) colomencs que atenia Germina, en tres seus diferents. Les famílies es van manifestar a la porta del consistori sol·licitant ajuda al consistori. La decisió de Mauricio Botton (90 anys) d'abandonar Catalunya es va comunicar el 4 d'abril i la sorpresa va ser majúscula tant entre els qui treballaven en la institució com per als consistoris, que aporten subvencions al pressupost de Germina.

Els patrons no han estat clars i continuen sense respondre si més no a la nostra sol·licitud que aportessin un petit suport per a mantenir-nos dos anys i així treballar per a poder continuar nosaltres la labor”, explica Joan Todó, portaveu de l'equip de professionals. Però des de la Fundación Bottón callen, encara que els seus advocats han declarat en la premsa madrilenya que podrien cedir gratuïtament les seves seus. Tampoc aquesta s'ha concretat. Una de les tres és de propietat, una altra l'ha cedit el consistori i l'altra està llogada a Gramepark.

De moment, els dos consistoris s'han fet càrrec dels casals d'estiu; però el problema arribarà al setembre. Nico Villena, directora de Drets Socials del consistori colomense, ha indicat a Elmirall.net que “estem treballant per a solucionar aquest greu problema. De moment, s'incorporen tots als casals d'altres entitats com Rialles i Casl d’infants del Raval”. Per al consistori, el problema és molt greu. “Treballem per a solucionar el que pugui passar a partir de setembre. Trobarem acomodament en altres centres per als menors de 16 anys i per als majors d'aquesta edat els Serveis Socials s'encarregaran d'ells”. 

El poc temps i l'escassa claredat de la Fundación Botton condiciona les actuacions dels ajuntaments que s'han trobat el problema damunt. La qüestió és econòmica, però també d'infraestructures i de model. “Farem tot el que es pugui perquè és la nostra obligació i perquè és una política d'aquest Ajuntament”, conclou Nico Villena.