Skip to main content

Actualitat

L'Hospital Esperit Sant implanta la cesària amb acompanyament

  • Dani Mormuz

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha instaurat una iniciativa que permet a les dones estar acompanyades durant la cesària per una persona de la seva elecció.

 Aquest protocol funciona des de fa uns mesos, i té l'objectiu de disminuir l'angoixa de les dones i millorar l'establiment i manteniment de la lactància materna. Això també és positiu pels nadons, no tant per la presència de l'acompanyant. El fet d'estar en contacte pell a pell amb la mare durant el part els permet tenir més estabilitat cardiopulmonar, gaudir d'una adaptació més fisiològica i disminuir l'estrès i el plor.

D'aquesta manera, es pretén que les dones que donen a llum per cesària ho facin amb uns beneficis semblants a les que ho fan en un part vaginal. La iniciativa estableix que l'acompanyament només es pot dur a terme sempre que la cesària sigui programada i no urgent

Des del passat mes de maig, ja s'han realitzat 40 cesàries amb acompanyaments. La iniciativa ha permès humanitzar el procés de naixement, de forma que tant la mare i el nadó són tractats amb la màxima empatia i respecte durant la cesària. 

El servei és una iniciativa conjunta d'obstetres i llevadores, amb el suport del Servei d'Anestesiologia