Skip to main content

Actualitat

Conferència sobre ciberseguretat per advertir-ne els perills

  • Xavi López

En un esforç per abordar la creixent amenaça de ciberatacs dirigits a les petites i mitjanes empreses (PIMES), es va dur a terme una conferència de ciberseguretat a l'Hotel IBIS Santacoloma l'1 de febrer passat. Amb la participació de 30 assistents procedents de Catalunya i Madrid, l'esdeveniment va reunir experts al camp de la seguretat informàtica.

Els ponents principals van ser David Ortíz, enginyer del fabricant WatchGuard com a seu a Bilbao, i Pedro Hidalgo, CEO d'Autogestió Informàtica. Ortíz i Hidalgo van dirigir l'atenció cap a la sofisticació creixent de les amenaces cibernètiques i la necessitat urgent que les empreses adoptin mesures proactives per protegir-se contra elles.

Durant la conferència, es van destacar els riscos a què s'enfronten les PIMES, que són el blanc preferit dels ciberdelinqüents a causa de les seqüeles financeres, operatives i legals devastadores que poden patir. Segons els experts, aquests atacs poden deixar les empreses fora d'operació durant mesos i fins i tot treure-les al tancament permanent.

Una part crucial de la sessió informativa va ser l'exposició dels diferents tipus d'amenaces, fraus i fuites d'informació a què estan exposades actualment les PIMES. A més, es va presentar el dossier d'eines de seguretat perimetral, integrades i de punt final proporcionades per WatchGuard, oferint als assistents solucions tangibles per enfortir les defenses contra les ciberamenaces.