Skip to main content

Actualitat

Mor Rafel Trias i Cortinas, ex president del CE Puigcastellar

  • Josep M. Roca

Divendres passat, 19 de gener, va morir Rafel Trias i Cortinas. L’ex president del Centre Excursionista Puigcastellar (CEP) havia nascut a Santa Coloma l’any 1942, en el sí d’una família arrelada a la Santa Coloma antiga (el seu oncle fou el reconegut rector de Bon Pastor, el pare Joan Cortinas, durant el traspàs d’aquest barri a Barcelona).

Professionalment, va regir junt amb el seu germà Fèlix la botiga Ràdio Torres, a la casa familiar del carrer Major, on vivia, hi va néixer i hi ha mort. Des d’aquest local, lloc de trobada i xerrades de tot tipus, els Trias van impulsar la seva activitat social cap als ens associatius de la ciutat.

Gran amant de la muntanya, el CEP va ser un dels llocs neuràlgics de la seva activitat i al qual dedicà set anys implicat en la presidència de l’entitat, del 2006 fins el 2016, del qual ha estat fins a l’actualitat un membre actiu i participatiu, especialment en sortides a la muntanya, una de les seves afeccions més reconegudes.

 Convençut de la  pràctica cristiana, involucrat en activitats de la parròquia  fet pel fet que el seu pare Rafel hi va ser sagristà durant molts i la influència del seu oncle, el pare Cortines que era conegut també com el “padre botella”, perquè aconseguia recursos per la gent necessitada del seu barri del Bon Pastor recollint ampolles buides de cava.

Va ser un dels fundadors de la Associació de Veins del Centre als anys setanta; també es mostra actiu en la campanya “volem català a les escoles de Santa Coloma”, entre altres iniciatives en defensa de la llengua. Estava implicat en la pels drets nacionals de Catalunya, com a declarat catalanista.

L’enterrament de Rafel Trias s'oficiarà demà diumenge 21 de gener a les 10:30 hores, en el Tanatori de Santa Coloma de Gramenet.

Fotografia: Fotograma de Gramenet TV.