Skip to main content

Actualitat

“Salto de Eje”: el programa audiovisual que aterrarà al Fondo

  • Toni Salvador

La Diputació de Barcelona dona llum verda al programa “Salto de Eje”, i el barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet en serà un dels focus. L’entitat provincial ha anunciat que destinarà 150.000€ perquè prop d’un miler de joves de set municipis de la província de Barcelona en situació de vulnerabilitat puguin participar en aquesta iniciativa de creació cinematogràfica.

Durant el “Salto de Eje”, diversos professionals del sector audiovisual s’encarregaran d'impartir formació a joves i adolescents d'entre 12 i 17 anys mitjançant un programa de mentoria que combinarà coneixements teòrics amb la pràctica de rodatges i postproducció. L’objectiu final és la producció d’un documental en cadascuna de les localitzacions, així com un making off, que finalment es vincularan i es projectaran a festivals de cinema.

També es preveu que les peces audiovisuals i els participants puguin acudir als festivals i mostres de cinema associats a la Catalunya Film Festivals (CFF) i fins i tot a diferents punts d'Espanya, com el Festival de Cinema de Sant Sebastià, segons ha explicat l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern, Ernesto Gasco, en la presentació que es va dur a terme ahir a la seu de la DIBA.

El germen del projecte va tenir lloc al Camp de Gibraltar. En aquesta primera edició, un èxit segons va assegurar Gasco, van participar uns 200 adolescents. Per la seva banda, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, va considerar que la iniciativa permetrà al miler de joves participants accedir a una experiència singular que pot tenir una repercussió individual i també comunitària, a través de la implicació dels agents dels barris. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, també va assistir a l’acte de presentació del projecte.

Fotografies: rodatge del programa "Salto de Eje" a l'IES García Lorca d'Algeciras.