Skip to main content

Actualitat

Els locals tancats pagaran menys per la taxa de residus

  • Xavi Chica

L’Ajuntament continua adaptant ordenances als temps de crisi excepcional que cor-ren. En el darrer ple es va aprovar una important reducció gradual del preu públic per als serveis de recollida i gestió de residus comercials i industrials per als locals on s’exerceixen activitats econòmiques.

Aquesta reducció anirà en funció del temps que porti el negoci en qüestió tancat: per als locals tancats per un període superior a un mes i menor de dos mesos, la reducció serà del 25 per cent. Entre 60 i 100 dies tancats, la reducció serà del 50 per cent. Entre 101 i 150 dies, 75 per cent de reducció. I els que portin cinc mesos o més tancats (locals d’oci nocturn) la reducció serà del cent per cent.

D’altra banda, la plataforma Rebel·lió o Extinció Gramenet ha valorat positivament les propostes que es recullen en el Pacte de Ciutat, si bé des de la seva opinió troben diverses mancances, com per exemple “falta verd a la ciutat, s’ha disminuït la xarxa de vianants organitzada el mes de juny a la ciutat, falta encarar amb més ambició la promoció de la bicicleta i falten accions i programes d’assessorament (multiculturals) sobre residus urbans a les llars, que és un greu problema a la ciutat”, entre d’altres.