Actualitat

 

Santa Coloma manté el metge de cures pal·liatives a domicili

  • Xavi Chica

Santa Coloma mantindrà finalment l’equip mèdic de cures pal·liatives a domicili (PADES), un servei públic d’atenció a persones amb una malaltia crònica avançada que es troben en el procés final de la seva vida, així com a les seves famílies. Durant gener, aquest servei no ha funcionat ja que s’estava pendent de l’assignació d’un nou metge per part de la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord al CAP del carrer Major. Ara, ja hi torna a haver metge.

La plataforma colomenca Santako diu Prou, que reivindica una sanitat pública en condicions i amb els recursos adients a Santa Coloma, temia que aquest servei pogués acabar derivant-se a la sanitat concertada.

El servei PADES està especialitzat en atendre les persones amb malalties oncològiques (càncer) o amb malalties cròniques avançades. Qualsevol persona té dret a una atenció pal·liativa en el seu domicili, sempre que es compleixin els requisits bàsics. Aquest servei ha de ser prescrit prèviament pel metge de capçalera.

D’altra banda, a les últimes hores també s’ha sabut que Santa Coloma ja disposa d’un altre vehicle propi per a l’atenció domiciliària aguda a l’ambulatori del carrer Major, i només s’està pendent de si aquest vehicle serà amb conductor o sense. Disposar d’un conductor és important perquè facilita molt la feina de l’equip mèdic, que no ha d’estar pendent d’on aparcar i pot atendre els pacients amb molta més tranquil·litat i temps.  

Aquest dijous a la tarda (19h) hi ha convocada una assemblea de Santako diu Prou al Centre Cívic Can Mariner. 

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.