Skip to main content

Actualitat

Avui dilluns tornen els plens presencials a l’Ajuntament

  • Josep M. Roca

Aquesta tarda de l’últim dilluns de mes, com marca la corresponent carta, es celebrarà el Ple municipal, ordinari de la corporació, que serà, desprès de més dos anys de fer-se telemàticament, de caire presencial, permetent la presència de públic a la Sala de Plens del primer pis de la casa consistorial.

Un cop suprimides totes les restriccions Covid per a llocs públics, el govern municipal ha decidit retornar a la presencialitat implantada l’any 1979, en el primer mandat democràtic després de la dictadura.

L’horari establert, les 6 de la tarda, no és el que correspon per un error administratiu. Per això, en aquest retorn a la normalitat la sessió plenària l’acte començarà una hora abans de l’habitual. A partir del maig, es tornarà a la completa normalitat.

Informe de la Defensora de la Ciutadania

El Ple d’aquest 25 d’abril tindrà com punt fort la intervenció de la Defensora de la Ciutadania, Pepa González, que donarà compte del seu informe anual referent a 2021.

El govern socialista, mitjançant el seu portaveu al ple, Esteve Serrano, presentarà a aprovació inicial la modificació del Pla Especial de Protecció del Patrimoni, que va ser aprovat per unanimitat a la Comissió de Patrimoni fa unes setmanes i del qual ja va donar compte El mirall.net en la seva edició en paper.

El Ple aprovarà fues modificacions del Pla General Metropolità. Una per a la creació i concreció de dos nous equipaments al carrer Padró, 14 -Estudi Nou- i a Can Pata; i una altra per l’obtenció d’habitatge assequible.

El Ple també llegirà una declaració institucional sobre Ciutats Defensores dels Drets Humans i aprovarà diverses modificacions de crèdit en partides del pressupost 2022.

L’entrada a la Sala de Plens és lliure.

El Ple Municipal es podrà seguir també en streaming a través de la pàgina web municipal: