Skip to main content

Presentada la nova flota d'autobusos del Barcelonès Nord

  • Xavi López

Ahir es va presentar al parc d'Europa la nova flota de 18 autobusos elèctrics que s'incorporen al servei de Bus Metropolità del Barcelonès Nord, en un acte presidit per l'alcaldessa, Núria Parlon, i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Carlos Cordón. Aquests nous vehicles ja circulen per Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Tiana i Montgat.

Parlon va destacar el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la salut pública: "Apostem per una mobilitat de zero emissions contaminants, seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides". Per la seva banda, Cordón va remarcar l'augment de la demanda de transport públic al Barcelonès Nord i la importància d'aquestes noves incorporacions per a una flota més sostenible.

Aquests autobusos formen part del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation. L'AMB preveu incorporar un total de 100 nous autobusos sostenibles a la seva flota fins a finals de 2024, dels quals 39 seran totalment elèctrics.