Skip to main content

El BesArt homenatja al famós mangaka Akira Toriyama

  • Alejandro Díaz

L’Ajuntament de Santa Coloma va presentar el passat 8 de juliol un mural al BesArt The River Museum, ubicat al Parc Fluvial del Besòs, en homenatge a l’artista japonès Akira Toriyama, el famós mangaka i dissenyador de videojocs. Aquesta obra vol destacar la trajectòria professional de Toriyama i reconèixer el seu impacte sociocultural.

Aquest artista és reconegut internacionalment per la creació d’obres rellevants com Bola de Drac , i d’aquesta manera se subratlla la contribució  del japonès al món de l’entreteniment i com a figura inspiradora per a altres creadors.

El mural ha estat creat per artistes locals del món urbà, com són POP, que les seves creacions porten implícita un corrent artístic propi dels anys 90; i El Mundo de Rita, una dissenyadora de contes infantils. Tot i així, alumnes de segon del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Berenguer es van apropar per donar ajuda i suport a aquesta obra.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.  A més, l’han acompanyat en l’acte el president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Fèlix Bentz; el president de l’Associació Mediterranean Street Art, David Hernández; la Consul General Adjunta del Japó, Shoko Igarashi; en representació de la Casa Àsia, Àngel Aranguren; i els artistes autors de l’obra.

Parlon ha destacat que Santa Coloma acull símbols que passen de generació en generació, com el Rock Fest  o les obres de Toriyama, i que no és gens fàcil realitzar aquests projectes amb l’estigma de ciutat d’extraradi. A més, ha afirmat que el BesArt, encara que té una vida molt curta de poc més d’un any, “és un dels grans projectes culturals de la regió metropolitana, tot un referent que s’expandeix pels dos marges del Besòs”.

Shoko Igarashi,  per la seva part, ha agraït en representació del Japó l’homenatge a Akira Toriyama i l’orgull que sent perquè és la primera vegada que es fa un mural en particular a un artista. Ha conclòs el seu discurs dient que l’art és un llaç que uneixen als dos països i les nostres cultures.