Skip to main content

La Festa Major d'Estiu presentarà la seva agenda el 17 de juliol

  • Josep M. Roca

La Festa Major d’Estiu d’aquest 2024 ve marcada, com la majoria de les actuacions del govern municipal, per la indefinició pressupostària que suposa que a Madrid i Barcelona no s’hagin aprovat els pressupostos de l’Estat ni de la Generalitat. Aquesta manca de concreció fa que els ajuntaments, i el nostre mes perquè depèn en gran mesura de les aportacions públiques, vagin amb compte a l’hora de fer despesa.

Per a l’organització de la Festa Major, això suposarà haver de treballar amb una disminució del pressupost important, el que ocasiona que la Comissió de Festes i l’Àrea de Cultura treballin amb la idea de mantenir l’esquema de la Festa Major molt semblant als de l’any passat. Els mateixos escenaris, les mateixes activitats, conservant tots els actes que ja han esdevingut tradicionals en la Festa Major colomenca.

Tot quedarà desvetllat el pròxim dimecres 17 de juliol, dia pel qual s’ha anunciat la celebració de la roda de premsa de presentació de la Festa Major. Només ha transcendit que el concert d’obertura a la plaça de la Vila obrirà amb el grup Ginestà i tindrà com a cap de cartell els Toreros con Chanclas, la banda sorgida de la unió dels grups Toreros Muertos i No me pises que llevo chanclas, que té la presència dels seus líders Pablo Carbonell i Pepe Begines. La resta d’actuacions es donaran a conèixer el dia 17.          

També està en qüestió el format de la Fira d’Entitats, en l’espai contigu a la Fira d’atraccions. Des de Cultura volen avaluar aquesta activitat i la setmana vinent es reuniran amb les entitats interessades per trobar un encaix que passa probablement per una redefinició de l’espai i el concepte.