Skip to main content

Reforç policial per al Pla de seguretat d’estiu d’enguany

  • Alejandro Díaz

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, juntament amb el regidor de Seguretat, Salva Tovar, i els responsables de la Policia Local, ha presentat el Pla de Seguretat per a l’estiu d’enguany de la ciutat. L’acte es va celebrar ahir, dimecres 3 de juliol, als jardins del Museu de la Torre Balldovina. El Pla especial de Seguretat d’Estiu 2024 té com a objectiu principal garantir la seguretat i la convivència ciutadana durant el període estival a la nostra ciutat

Precisament, és en aquesta època de l’any en què especialment els espais públics tenen més usos i s’emplenen més de gent. Parlon ha destacat que el pla, que està en vigor fins al 15 de setembre, fa front a actuacions ciutadanes incíviques “s’ha d’actuar reforçant el conjunt dels serveis que es presten per reduir la sensació d’inseguretat”. Amb això, s’ha ampliat les patrulla amb un reforç més a cada torn (matí, tarda i nit) que anirà a peu sempre que es pugui; i també es continua fomentant la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. 

A la incorporació de més efectius en tots els barris de la ciutat, també es prioritza l’actitud activa coordinant serveis amb La Ciba en situacions contra la violència de gènere i l’actuació dels Serenos que ajuden en circumstàncies quotidianes per millorar la percepció de seguretat ciutadana a Santa Coloma. 

D’aquesta manera, els veïns i veïnes de la ciutat poden gaudir en comunitat mitjançant les mesures que aborden les problemàtiques vinculades a l’incivisme, amb el reforç de l’estratègia de la policia de proximitat i les activitats que ajuden a garantir un ús de l’espai públic segur que, a vegades, va més enllà únicament de la mateixa activitat delictiva.