Skip to main content

Jaume Barrull, guanyador del Premi María Luz Morales

  • Dani Mormuz

El passat 3 de juliol, es va realitzar a La Ciba l’acte de lliurament de la VII edició del Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales. El guanyador ha estat el periodista del Diari Segre Jaume Barrull, amb un treball sobre la falta de paritat de gènere en alguns oficis.

És la primera vegada que un home guanya aquest premi. Amb el seu treball, Barrull vol donar visibilitat a algunes feines que estan feminitzades, és a dir, on tradicionalment han exercit dones, i on els homes tenen dificultats per accedir. Per exemple, en professions com les bibliotecàries, les infermeres o les llars d’infants. Amb això, busca trencar estereotips de gènere. Com a guanyador, ha estat dotat amb 2.000 euros.

L’accèssit ha estat entregat a la periodista de El País Beatriz Lecumberri, per un treball sobre la situació de les dones periodistes a l’Afganistan. En el seu article, Lecumberri explica com moltes professionals del periodisme es juguen la vida dia a dia per defensar la llibertat d’expressió en aquest país, enfront el règim talibà. En el seu cas, ha estat dotada amb 1.000 euros.

El Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales està convocat per l'Observatori Cultural de Gènere i l'Ajuntament de Santa Coloma, amb el suport del Diari ARA i la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). El certamen busca incentivar treballs periodístics sobre l’apoderament de les dones i els feminismes, en qualsevol format: paper, digital o audiovisual.