Skip to main content

L’Ajuntament arrenca una nova campanya de consciència cívica

  • Alejandro Díaz

L’Ajuntament de Santa Coloma realitza una nova campanya de civisme sota el lema “Les teves coses parlen de tu. Fes que el civisme a Santa Coloma parli bé de tu”, enmarcat en el nou Pla de Civisme fet conjuntament amb associacions i entitats colomenques per promoure hàbits bàsics per a que la ciutadania practiqui i pugui respectar als veïns i veïnes que l’envolten i a l’entorn urbà.

L’acte de presentació va tenir lloc el passat dijous 27 de juny a les 18h al Centre d’Art de Can Sisteré. L’alcaldessa, Núria Parlon, va destacar com la ciutat ha millorat en qüestió de mobiliari urbà i manteniment de les places públiques. Encara això, va afirmar que la campanya “cerca la sensibilització i intenta informar d’una manera agradable, però porta implícita les conductes incíviques que obliguen a invertir recursos per contrarestar-les, com la implementació de policies o els serenos”.

Entre els aspectes que més preocupen als veïns i veïnes de la ciutat, es troben les molèsties per sorolls en horaris nocturns; excrements de gossos a la via pública o les cigarretes llançades als carrers. Per solucionar altres molèsties, es fa una crida a utilitzar serveis gratuïts que té la ciutat com la recollida de mobles i trastos vells, per fomentar la gestió responsable de residus.

Des de l’Ajuntament s’ha insistit en que la campanya té un missatge positiu, però ve acompanyada de sancions policials (que ja fa mesos que estan implementades) si la resposta de la ciutadania continua sent negativa i no hi ha millores perquè es considera un compromís nul amb el pacte cívic.