Skip to main content

Prevencions contra les plagues d’estiu del mosquit tigre

  • Carlos Alcivar

El mosquit tigre és un dels grans protagonistes de les plagues d’insectes durant l’estiu. Malgrat les esporàdiques pluges, el mosquit tigre necessita poca aigua per reproduir-se i augmentar la seva presència a la ciutat.

Des de l’Ajuntament recomanen renovar setmanalment l’aigua en recipients destapats, com abeuradors d’animals domèstics. També és essencial revisar i netejar les zones de drenatge, canonades i baixants i l’ús de mosquiteres a les finestres i portes de la llar per dificultar l’accés a l’interior dels habitatges.

Per evitar les picades, és recomanable l’ús de repel·lents de mosquits a la pell, com també rentar i desinfectar les zones picades. Les femelles de mosquit tigre piquen molt i necessiten la sang per reproduir-se, amb una mitjana de 200 ous setmanals en petits recipients d’aigua.  

Segons l‘Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), un 70% dels mosquits tigre es reprodueixen als jardins privats, a les terrasses i als patis de la llar. Amb les altes temperatures i la humitat, es recomana revisar amb freqüència els plats sobre els testos, els cubells, les joguines i els espais amb molta humitat, ja que aquesta espècie invasora del sud-est asiàtic prolifera molt de pressa en aquests àmbits.