Skip to main content

El Govern posa en marxa la segona edició del val escolar

  • Alejandro Díaz

El Govern ha donat el tret de sortida a l’edició d’enguany del val escolar, una iniciativa que va començar l’any passat i que subministra la quantitat de 60 euros pels alumnes de primària i secundària del curs 2024-2025. Amb aquesta mesura, l’objectiu és que totes les famílies puguin comprar material escolar pel curs acadèmic dels centres tant públics com concertats de tota Catalunya.

Els vals ja han començat a distribuir-se, des de dimecres passat, mitjançant les dades i instruccions a través del correu postal i la plataforma valescolar.cat (https://valescolar.cat/), i la seva activació estarà disponible fins al 30 de novembre.

La novetat que s’implementa en aquesta edició respecte a la del curs 2023-2024, és que les famílies poden cedir aquest ajut econòmic a centres escolars per tal de reduir l’aportació en concepte de material escolar, segons ha informat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Una altra opció que ja estava l’any passat és la de bescanviar als 1.850 establiments adherits al projecte del val escolar.

El Govern manté així amb aquesta edició el seu compromís d’aportar un ajut econòmic a les famílies per contrarestar l’increment de preus de l’escolarització dels infants i adolescents, i es repeteix gràcies a l’èxit de la primera edició. Amb la inclusió dels alumnes de centres d’educació especial i cicles formatius bàsics, es beneficiaran, a més del mig milió d’estudiants que ja van rebre aquesta compensació, 300.000 alumnes més, el que significa que aquesta iniciativa està destinada cap a prop de 790.000 estudiants.