Skip to main content

L’Escola Sagrada Família reforça la seva cardioprotecció

  • Carlos Alcivar

L’Escola Sagrada Família ha rebut la donació d’un desfibril·lador de l’Associació Espanyola Muerte Súbita per protegir el centre primari de casos de primers auxilis i de situacions de parada cardíaca en què es necessiti un desfibril·lador i evitar els casos de mort sobtada.

L’Associació Espanyola Muerte Súbita ha ensenyat als docents del centre Sagrada Família com utilitzar el desfibril·lador en cas d’emergència. El desfibril·lador de l’escola no només serveix per l’alumnat i els docents. També es pot fer servir en casos pròxims de mort sobtada de persones que estiguin al carrer.

El president de l’associació, José Durán, remarca la importància d’equipar-se amb desfibril·ladors, no només els centres educatius, sinó també a les oficines de treball, els centres esportius i les comissaries per garantir la cardioprotecció  a totes les persones de l’establiment.

“Volem donar-li molta importància a la mort sobtada. Hi ha moltes famílies que han perdut fills per culpa de no disposar-hi d’un desfibril·lador en el moment crucial”, explica José Durán. El president reconeix que en el dia de demà serà necessari una assignatura de primers auxilis, “tant per professors com alumnes, per  formar-los amb nocions bàsiques de reanimació cardiovascular (RCP) i com utilitzar un desfibril·lador”.

 “No som metges, però si es pot evitar una mort... millor”, recalca el president de l’associació. L’Escola Sagrada Família just es cardioprotegeix per la seguretat de les persones del centre educatiu que tinguin problemes cardiovasculars.  

Fotos: Carla Roca