Skip to main content

L'Ajuntament treballa per reparar els serveis després de l'incendi

  • J.M. Roca / D. Mormuz

L'Ajuntament de Santa Coloma ha emès un comunicat on ha explicat que està treballant per restablir els serveis afectats per l'incendi que es va produir entre la nit de dissabte i diumenge, a un pàrking del carrer Sant Carles, 74, sota l'escola Sant Just. L'accés romandrà tancat fins que es verifiqui que l'ambient a l'interior del pàrking és respirable i no representa cap perill per usuaris i usuàries. 

Un cop assegurades aquestes condicions, les persones podran accedir per retirar els seus vehicles i/o comprovar-ne l'estat. La reobertura de l'accés estarà supeditat a les condicions de ventilació i seguretat que es determinin en les properes avaluacions que realitzin els serveis d'emergència.

Per la seva part, agents de la Policia Local portaran a terme una comprovació exhaustiva de l'estat dels vehicles afectats i asseguraran la seguretat de l'edifici per prevenir l'accés no autoritzat. També s'ha activat el pla d'emergències municipal per coordinar els diferents serveis municipals en el seguiment i resolució d'aquesta emergència. 

Afectacions a les escoles

Els i les alumnes de l'Escola Sant Just i de l'Escola Bressol l'Oreneta veuran afectat el desenvolupament normal de les seves activitats. L'incendi que s'ha produït a la planta baixa de l'edifici ha afectat el subministrament d'aigua i als baixants del centre. A més, la presència de sutge en nombroses estances del centre impedeix el desenvolupament normal de les activitats.

Davant aquesta situació, els serveis municipals estan treballant per restablir el subministrament d'aigua i netejar les àrees afectades. L'objectiu és garantir que les condicions tornin a la normalitat amb la major rapidesa possible.

Mentrestant, les activitats de l'Escola Sant Just es traslladaran temporalment a les instal·lacions properes de LA CIBA (Passeig de Llorenç Serra, 64) per minimitzar la interrupció dels serveis educatius. L'horari escolar es mantindrà sense canvis.

A més, es posaran a disposició del centre equipaments culturals i esportius perquè puguin desenvolupar les seves activitats mentre duri aquesta situació d'emergència. El servei de menjador es mantindrà a LA CIBA, però serà proporcionat mitjançant un servei de càtering.

En el cas de L'Escola Bressol L'Oreneta, les activitats del centre s'han reubicat a les noves instal·lacions d'El Blauet, a la confluència dels carrers Amèrica i Prat de la Riba. Com és una instal·lació de recent construcció, des de l’Ajuntament s’estan fent totes les gestions amb la màxima agilitat per tal que tingui la mínima afectació a les famílies. Per això, el dilluns 10 de juny, no es podrà oferir el servei de l'escola, tal com ja s'ha comunicat a les famílies.

Degut a aquesta circumstància, s'establirà un dispositiu d'acollida excepcional a LA CIBA per a aquells que no disposin d'alternativa per deixar els seus fills i filles.

 

Foto: Ajuntament de Santa Coloma