Skip to main content

Eleccions europees: incendi al pàrking sota l'escola Sant Just

  • Josep M. Roca

Un incendi en l'interior del pàrking existent sota l'escola Sant Just (al carrer de Sant Carles) ha estat a punt d'inutilitzar l'escola com a seu electoral. Passades les quatre de la matinada d'aquest diumenge una patrulla de la Policia Local ha vist sortir fum per sota de la porta metàl·lica. Avisats els bombers, s'ha pogut comprovar que a la planta -1 del garatge s'estaven cremant sis vehicles i dues motos que estaven estacionats. 

L'arribada de tres dotacions dels bombers de Catalunya i diverses patrulles de la policia municipal i ambulàncies ha causat rebombori al barri to i ser molt d'hora. S'ha tancat el pas pel carrer Sant Carles entre Cultura i Francesc Moragas.

La primera procupaciò, un cop controlat el conat, i del qual no s'han facilitat més dades hores d'ara, ha estat saber si el fum i el foc havien fet mal al col·legi que en tres hores havia d'obrir com a col·legi electoral. 

Eleccions europees

Aquest diumenge 9 de juny, se celebraven eleccions al Parlament Europeu,uns comicis que tenen lloc cada cinc anys. Els colomencs, com tots els ciutadans dels països membres de la Unió Europea, estan cridats a les urnes per escollir els 61 eurodiputats que representaran l'Estat espanyol a la cambra europea.

Els col·legis electorals obriran a les 9h i estaran oberts per exercir el dret a vot fins les 20h. Tenen dret a vot els ciutadans i ciutadanes espanyols inscrits al cens electoral i residents al país o a l'estranger, així com la ciutadania d'altres països de la UE resident a Espanya.

El cens electoral es pot consultar en el següent enllaç: https://oiac.gramenet.cat:10003/CensElectoralEur/CercadorCens.aspx. En total, 77.196 persones podran votar a Santa Coloma en les 134 meses habilitades en 23 col·legis electorals.

Per votar, caldrà acreditar-se amb DNI, passaport i/o carnet de conduir, documents originals i amb fotografia. També es pot presentar l'aplicació miDGT i la targeta de residència (en el cas de ciutadans i ciutadanes de la UE que en tinguin).

Per tal de vetllar per la igualtat d'oportunitats en l'accés als locals electorals, les persones que tinguin dificultats de mobilitat podran sol·licitar per telèfon, al 934 624 016, un servei especial i gratuït de transport fins al seu col·legi electoral del qual se’n faran càrrec persones voluntàries de la Creu Roja.