Skip to main content

La calorada, el gran problema de les escoles colomenques

  • Josep M. Roca

Plou racionalment. La sequera, de moment, és un problema que ha perdut la seva urgència, però cal preparar-se per combatre’l quan torni a venir. El canvi climàtic no té aturador i mentre a altres indrets del món provoca inundacions, aquí ens deixa sense aigua.

L’aigua que abunda per sota del Besòs podria ser una solució per a l’Àrea Metropolitana i les dessaladores seran un ajut important perquè l’aigua del mar no s’acabarà. Però la sequera, el gran problema que ens ha tingut capficats els darrers tres anys, ve acompanyada de la calor i les altes temperatures ja són, avui, un problema gravíssim, per exemple, en les escoles.

L’escola Sant Just abandera una lluita que és de tots, perquè els edificis on els nois i noies de la ciutat van a aprendre (escoles bressol, col·legis i instituts) no estan preparats per conviure amb les altes temperatures que, pronostiquen els meteoròlegs, tindrem aquest estiu.

El problema de l’ombra dels patis, al qual ja s’està posant solució,  és important, però no és el més greu. Les aules no tenen refrigeració i els ventiladors no són una solució permanent. Invertir en aire condicionat seria la solució, però la despesa per cobrir tota la Catalunya que ho necessiti és inviable. Solucionar-ho no serà fàcil i el temps, efectivament, va en contra.