Skip to main content

Col·locar els nois i noies de Germina és l’única opció

  • Josep M. Roca

El desastre que ha fet a Santa Coloma i Badalona la Fundación Mauricio y Carlota Botton no té nom. Més enllà de si tenen dret a marxar de Catalunya i de si la llei els empara, fer-ho a la brava, sense temps per permetre als mateixos professionals i a les administracions, reconduir la situació de 320 nois i noies, de 260 famílies, és cruel, injust i hauria d’estar legislat.

Que el net d’Isaak Carasso, fundador de la Danone, sigui un dels milionaris amb més cabals d’Espanya, que ja sobrepassi  els noranta anys i que visqui a Madrid, fet que sembla cabdal en la seva decisió, no li dona dret a crear la fundació Germina i, per capritx o pel que sigui, enterrar-la en quatre mesos.

És obvi que les administracions, especialment els ajuntaments afectats, i altres entitats del sector, s’han posat a treballar per minimitzar el problema que es causa. En una ciutat com Santa Coloma en què els Serveis Socials són una prioritat, estem segurs que l’impacte serà el mínim possible. Però casos com el de la Fundació Germina no haurien de repetir-se en el futur.

Tampoc ajuda a trobar solucions el silenci de la família Botton y la seva Fundació sobre el futur dels locals que disposen (propis o llogats). Una fugida d’estudi incomprensible que donarà una mala imatge a una gent que no s’acabarà els diners que té. És ben bé que els rics són així.