Skip to main content

Una festa en les escales per a celebrar els cent anys

  • Dani Mormuz

Hermínia Fernández López, que va néixer el 4 d'abril de 1924, és una de les colomenques més longeves. Fa unes setmanes, va complir cent anys, i els veïns de la seva escala li van donar una gran sorpresa per a celebrar el seu aniversari. Quan sortia de casa, es va trobar una festa muntada en el replà del seu edifici.

Tots els veïns eren allà per a felicitar-la amb globus, un pastís i xampany. En total, unes 40 persones li van cantar la cançó de l'aniversari i després van anar a dinar a un restaurant.

Hermínia és originària de Lugo, i va arribar a Barcelona en 1946. Cinc anys després, es va casar i es va mudar a Santa Coloma, fa ja 73 anys. Recorda que la ciutat en aquella època era molt diferent de l'actual. En aquests anys, ha tornat a la seva terra natal de vacances en tres ocasions.

Ella mateixa afirma que el que el secret per a arribar a la seva edat és “no fer mal a ningú” i “treballar més que una mula”. Diu que el millor és deixar viure als altres i ajudar-te a tu mateix quan ho necessites. També afegeix que la bona alimentació que és un factor que li ha ajudat a complir cent anys.

Una rutina tranquil·la

En el seu dia a dia, la seva rutina és senzilla. Practica molta gimnàstica quan s'aixeca als matins. També surt cada dia a caminar, i compra al mercat o a la farmàcia, quan necessita algun medicament. Surt sola, i no necessita cap ajuda per a caminar o per a moure's pel seu compte.

Els dies que no surt al carrer camina pel passadís i en el saló de casa, més o menys durant una hora. També es distreu molt veient novel·les o programes en la televisió, i quan fa bon temps surt al balcó a tombar-se i prendre el sol.

Però reconeix que la vida d'una persona que viu sola també és una mica avorrida a vegades, i que hi ha moments en els quals no sap què fer o li costa trobar alguna cosa per a distreure's.

Hermínia no coneix a ningú més de la zona que arribi a la seva edat, només a algunes persones que superen els noranta. Amb els cent anys recent complerts, diu que li agradaria complir molts més, sempre que tingui salut i pot seguir amb la seva rutina com fins ara.