Skip to main content

S'inaugura el museu en homenatge a Manolo Sanlúcar

  • A. Díaz / D. Mormuz

El museu de Manolo Sanlúcar ha obert les seves portes a la ciutat natal del guitarrista gadità, Sanlúcar de Barrameda. El projecte cultural ha estat una iniciativa de José Martínez Talavera, president i conseller delegat de l'empresa Aura Seguros.

La proposta va sorgir arran d'una trucada que l'artista va fer abans de morir en agost de 2022 a Martínez Talavera, per demanar-li la creació d'un museu en homenatge a la seva figura. L'empresari, doncs, va posar en marxa la idea.

El museu es va inaugurar ahir, dia 5 de juny, sota el nom Palacio del Pueblo Andaluz Manolo Sanlúcar. Al seu interior, s'exposen alguns quadres, premis, guardons, guitarres i creacions musicals de la seva trajectòria. L'objectiu és que aquest recinte es converteixi en un centre de difusió del flamenc, la cultura andalusa i del seu llegat.

Aquest projecte se suma a altres portats a terme per la Fundació Manolo Sanlúcar Aura Seguros. Una de les seves iniciatives és el festival Flamenc-ON, que se celebra a Santa Coloma des de fa sis anys. L'última edició va tenir la figura del guitarrista com a fil conductor.