Skip to main content

Demà se celebren les eleccions al Parlament Europeu

  • Dani Mormuz

Demà, diumenge 9 de juny, se celebraran les eleccions al Parlament Europeu que tenen lloc cada cinc anys. Els colomencs, com tots els ciutadans dels països membres de la Unió Europea, estan cridats a les urnes per escollir els 61 eurodiputats que representaran l'Estat espanyol a la cambra europea.

Els col·legis electorals obriran a les 9h i estaran oberts per exercir el dret a vot fins les 20h. Tenen dret a vot els ciutadans i ciutadanes espanyols inscrits al cens electoral i residents al país o a l'estranger, així com la ciutadania d'altres països de la UE resident a Espanya.

El cens electoral es pot consultar en el següent enllaç: https://oiac.gramenet.cat:10003/CensElectoralEur/CercadorCens.aspx. En total, 77.196 persones podran votar a Santa Coloma en les 134 meses habilitades en 23 col·legis electorals.

Per votar, caldrà acreditar-se amb DNI, passaport i/o carnet de conduir, documents originals i amb fotografia. També es pot presentar l'aplicació miDGT i la targeta de residència (en el cas de ciutadans i ciutadanes de la UE que en tinguin).

Per tal de vetllar per la igualtat d'oportunitats en l'accés als locals electorals, les persones que tinguin dificultats de mobilitat podran sol·licitar per telèfon, al 934 624 016, un servei especial i gratuït de transport fins al seu col·legi electoral del qual se’n faran càrrec persones voluntàries de la Creu Roja.