Skip to main content

Els Laietans de Gramenet celebren el seu 10è aniversari

  • Dani Mormuz

L’1 de juny, els Laietans de Gramenet van celebrar el 10è aniversari de la colla amb una gran festa. El dia va començar amb un recorregut de la batucada Retumbatú i de la Colla Vella de Diables des de la plaça de la Vila fins al Mas Fonollar.

Allà, durant tot el dia, hi va haver un munt d’activitats per a totes les edats, com tallers, jocs de construccions i de gegants, pintacares, espectacles musicals i de ball o monòlegs. També es van fer castells, i es va organitzar un dinar popular entre els assistents.

Sara Martín, membre de la junta dels Laietans de Gramenet, ha declarat que estan “contentíssims”, perquè calculen que van passar pel Mas Fonollar més de 1.000 persones durant el dia. Tot i això, la festa va haver d’acabar una estona abans del que estava previst per la pluja.

Sara Martín també ha reconegut que aquests deu anys des que es va iniciar la colla han estat “tota una odissea”, però que “han donat els fruits de la feina”. Considera que els membres de la colla “estan molt predisposats i involucrats en el projecte”. A més, ha declarat que la colla no consisteix només a fer castells, sinó també a “fer pinya, fer ciutat i celebrar la vida”.

La festa va ser un dels actes que els Laietans tenen previstos per celebrar el desè aniversari durant tot l’any. El pròxim dia 16 de juny, realitzaran la seva diada d’aniversari, que consistirà principalment a fer castells. També faran alguns actes de celebració durant els dies de Festa Major d’Estiu.

La caminada solidària va recaptar quasi 600 euros

Dins de la celebració del seu 10è aniversari, els Laietans de Gramenet també van organitzar una caminada solidària al Puig Castellar el passat 25 de maig, aplegant prop de 300 participants.

L’esdeveniment va ser un gest de suport a la lluita contra el càncer infantil. Es van recaptar 590 euros, que seran destinats íntegrament al Servei d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu, contribuint a la investigació i el tractament d’aquesta malaltia.

Al final del trajecte, els caminants van compartir un dinar de germanor amb migues i paella com a protagonistes.