Skip to main content

El colomenc Jordi Varela presenta avui el seu nou llibre al CEP

  • Alejandro Díaz

El metge, consultor i professor Jordi Varela presenta avui a les 19h en el Centre Excursionista Puigcastellar el seu nou llibre titulat “De vulnerables a poderosos”. L’acte, presentat per Ferran López i Albert Noguera, consta d’una xerrada-col·loqui amb l’autor, que a través de la seva obra relata la lluita de la humanitat per la salut i la vida.

El llibre, des d’una mirada universal i humanista, narra com els humans lluiten per evitar tot allò que amenaça la vida i com d’aquesta manera es vol assolir una bona salut. A més, Varela descriu els avenços mèdics, des del descobriment dels antibiòtics o les vacunes fins a la invenció de l’anestèsia.

El llibre té una estructura de vuitanta relats on es repassen sis temàtiques molt diverses, com ara els factors socials que influeixen a la salut (pobresa o violència, per exemple); les creences religioses i supersticions i el seu impacte; la participació dels agents (com els sanitaris); la comprensió i el control d’epidèmies; la creativitat i l’enginy pel desenvolupament de la medicina i els grans descobriments científics.