Skip to main content

El PSC guanya a Santa Coloma de manera aclaparadora

  • Josep M. Roca

No hi ha més color que el vermell del PSC a Santa Coloma. Els socialistes colomencs freguen  la majoria absoluta a la ciutat, però en tot cas sumaran un millor percentatge de vots (i també vots reals perquè ha pujat la participació) que els fa guanyadors indiscutibles a la ciutat.

Els resultats definitius es poden veure en aquest enllaç. En el moment de tancar aquesta edició a les 10:45 hores (l'escrutini ja no avançava) estava al 99,40 per cent.

La presència anunciada pel candidat Salvador Illa dels colomencs Núria Parlon i Josep Lluis Trapero en el possible govern de la Generalitat ha pogut ser un punt clau en el creixement dels socialistes a la nostra ciutat. Amb tot, el percentatge d’augment del vot socialista a la ciutat es percentualment molt similar a la crescuda feta en el global de Catalunya. El PSC obté més de 18.500 vots.

La davallada d’Esquerra Republicana de Catalunya és notòria. Passa a ser la quarta força de la ciutat amb menys de 4.000 vots,  superat per un Partit Popular que recupera posicions quasi doblant vots –supera els 5.000- i la ultradreta de Vox, que suma també més vots (supera els 4.000) que l’any 2021, superant el 10 per cent dels vots.

Els comuns continuen com a cinquena força amb una important davallada de percentatge de vot, per davant de Junts que millora una mica (molt menys en proporció que a la resta del país), mentre que la desaparició de Ciutadans és un fet, ja que fins i tot amb uns resultats molts pobres els supera la CUP, que evidencia, una comtessa electoral més, que no connecta amb l’electorat colomenc.

Santa Coloma mantindrà els dos diputats al Parlament

Núria Parlon, com a portaveu del PSC, es trobava a l'hora de cloure l'escrutini a la ciutat -acompanyada del diputat Raúl Moreno, que reeditarà el seu escó una legislatura més- a la seu del partit mentre els afiliats de Santa Coloma celebraven el triomf de la formació, tant a la ciutat com arreu de Catalunya.

L’altra diputada colomenca, Ana Balsera, també mantindrà l’escó per segona legislatura, ja que ocupant el 12è lloc a la llista d’ERC surt escollida en darrer lloc per Barcelona de la formació republicana.

També caldrà fer comparances d'aquests resultats, a més dels resultats de les eleccions autonòmiques de 2021, amb els resultats obtinguts per les diferents formacions en la comtessa de les passades municipals. Una anàlisi que farem durant el matí de dilluns.