Skip to main content

77.115 colomencs podran votar en les eleccions de diumenge

  • Marina Tovar

Aquest diumenge, 12 de maig, se celebren les eleccions pel Parlament de Catalunya. A Santa Coloma, 77.115 persones han estat cridats a votar per escollir qui formarà part de la cambra catalana durant la pròxima legislatura (2024-2025).  Els punts de votació obriran de 9 hores del matí fins a 20 hores, i per exercir el dret a vot caldrà portar un document identificatiu original (DNI, Passaport o Carnet de Conduir).

Cada colomenc té assignat un col·legi electoral, una secció i una mesa on realitzar el vot. S'ha d'haver rebut una targeta censal amb els detalls, però també es pot consultar a través de l'INE o al web municipal www.gramenet.cat/autonomiques24. Igual que en anteriors comicis, les persones que tinguin dificultats de mobilitat poden sol·licitar per telèfon (934 624 016) un servei especial i gratuït de transport fins al seu col·legi electoral, a càrrec de voluntaris de Creu Roja. 

La ciutadania haurà de triar qui ocuparà els 135 escons del Parlament, entre les 18 llistes tancades que es presenten. A la província de Barcelona se n'escolliran 85 amb un llindar del 3% dels vots vàlids emesos per obtenir representació. En les anteriors eleccions autonòmiques va haver-hi una abstenció del 55,58%, és a dir, 42.658 persones.