Skip to main content

Santa Coloma deixa d'estar en emergència per sequera

  • Marina Tovar

El Govern ha decidit derogar l'emergència per sequera dels 202 municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat. Després de les últimes pluges, els embassaments ja estan per sobre del 25%. El problema de la sequera, però, està lluny d'acabar-se. Ara, aquests municipis, entre els quals s'inclou Santa Coloma, passaran a estar en fase d'excepcionalitat

Aquesta fase preveu restriccions més relaxades pels habitants i les ciutats. Per una banda, els litres d'aigua disponibles per habitant i dia a la ciutat passen a ser de 200 a 230. Santa Coloma porta anys per sota dels 200 litres per habitant i dia. Per una altra, l'estat d'excepcionalitat flexibilitza l'ompliment i reompliment de piscines d'ús col·lectius i autoritza amb condicions el reg de supervivència d'arbres i plantes. 

Segueixen vigents les prohibicions d'omplir piscines privades d'ús individual o unifamiliar, així com rentar vehicles fora dels establiments especialitzats. Tampoc es pot netejar l'espai públic amb aigua potable i no es podrà regar la gespa, excepte per a la pràctica esportiva federada. Les fonts ornamentals seguiran desactivades.