Skip to main content

La circulació per Can Zam passarà a ser només de baixada

  • Marina Tovar

Les obres del carril bici “Bicivia 8 Can Zam” eliminaran de manera definitiva un dels carrils de circulació des de la rotonda d'Anselm de Riu fins a la rotonda de la gasolinera d'Oliveras. Aquest tram, format pel carrer Clara Campoamor i part del Passeig de Can Zam, només es podrà utilitzar d'entrada a la ciutat des de la carretera de la Roca.

Les obres afegiran un nou tram al carril bici, que anirà des de la rotonda sota la B-20 fins a la Cacaolat, enllaçant dos carrils ja existents. Aquestes obres afectaran tres vials. El carrer Clara Campoamor, que perdrà un sentit de circulació, i se substituiran els aparcaments en cordó per uns en semibateria. En aquest carrer, apareixerà un tram del carril bici que connectarà amb l'entrada del parc.

En el tram del Passeig de Can Zam que va des del carrer Clara Campoamor fins a la rotonda d'Anselm de Riu, també s'elimina un sentit de circulació, per a convertir un dels carrils en carril bici. Finalment, en el tram del Passeig de Can Zam que passa per davant de les pistes d'atletisme, l'aparcament en semibateria passarà a ser de cordó, per a poder incloure el carril bici. En aquest tram es mantindrà la circulació de doble sentit.

El termini de l'obra es preveu de sis mesos, però fonts municipals expliquen que és possible que es vegi retallat. Malgrat que les obres van amb retard, la intenció és finalitzar les obres (o almenys tenir la zona “buidada”) abans del Rock Fest d'enguany, que està anunciat per al 5, 6 i 7 de juliol.