Skip to main content

Núria Parlon deixarà l’alcaldia si governa Salvador Illa

  • Josep M. Roca

Núria Parlon deixarà l’alcaldia de Santa Coloma si Salvador Illa, el candidat del PSC, guanya les eleccions i aconsegueix formar govern. Per al cap de llista socialista, la gent de Santa Coloma serà l’encarregada de la seguretat de Catalunya, ja que a més de nomenar  consellera d’Interior a Núria Parlon, nomenarà el major dels mossos d’esquadra, el colomenc  Josep Lluís Trapero, nou  Director General de Seguretat.

L’anunci el va fer el candidat socialista durant el debat organitzat i emès en directe per TV3 i Catalunya Ràdio ahir a la nit. Va ser la gran sorpresa de la nit, ja que Salvador Illa va ser l’únic que va posar noms als possibles càrrecs si era elegit president de la Generalitat.

Si Illa és investit president, la proposta a l’alcaldessa (òbviament ja acceptada per Núria Parlon, perquè del contrari no ho hagués anunciat) provocaria la seva dimissió com a alcaldessa de la ciutat. No són, en principi, ocupacions incompatibles; però el fet que el candidat socialista i president de l’auto-creat Govern Alternatiu de Catalunya, fes dimitir tots els seus diputats alcaldes en la passada legislatura, ho fa pensar així.

A part que l'entesa entre Parlon i Trapero sempre ha estat més que cordial, l’aposta personal i decidida de Salvador Illa per dos colomencs en l’àrea d’Interior i Seguretat ha causat sorpresa, no en la possibilitat que Parlon fos consellera d’Interior en cas de govern socialista que ja circulava des de fa setmanes; sinó en el fet de nomenar el major Trapero per conduir la Direcció General de Seguretat càrrec que està just per damunt del cap dels Mossos d’Esquadra, del qual va ser director molts anys, d’abril de 2013 a desembre de 2021, en què fou cessat pel govern.

El mirall.net ha intentat contactar amb l’alcaldessa per tal de saber les seves opinions i per conèixer que farà el partit socialista de Santa Coloma de Gramenet en el cas que es compleixin els supòsits, ja que aleshores caldria buscar i trobar un substitut per a Núria Parlon a l'alcaldia de Santa Coloma.