Skip to main content

Milers de persones ateses per la Creu Roja al 2023

  • Xavi López

L'any 2023 ha estat testimoni del compromís de la Creu Roja al Barcelonès Nord envers la comunitat, amb un enfocament que abasta des de l'atenció a les persones grans fins a la resposta a emergències internacionals.

Amb el volum més elevat d'intervencions concentrat en l'àmbit d'intervenció social, els projectes de suport i atenció a la població dels municipis de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià han seguit essent una prioritat fonamental. Aquestes accions han inclòs la difusió de campanyes d'ajuda internacional i el suport continu als més vulnerables.

L'any passat va estar marcat per desafiaments globals com els conflictes armats i els desastres naturals, com el terratrèmol del Marroc. La resposta de la Creu Roja no va conèixer fronteres, amb esforços per donar suport i atenció a les víctimes i persones desplaçades, tant a nivell internacional com local.

L'atenció a la gent gran ha estat una prioritat, amb 803 persones ateses per combatre la solitud i promoure un envelliment actiu i saludable. Els programes d'inserció laboral han estat una font d'esperança per a molts, amb un 55% d'inserció en el mercat laboral per a aquells que han participat.

Pel que fa als més petits, 1.480 infants han rebut atenció a través de diversos programes, com ara la distribució de joguines educatives i el Projecte d'Èxit Escolar, que ha proporcionat suport educatiu i espais de lleure.

La Creu Roja també ha estès les seves ales fins als hospitals, amb més de 1.100 infants atesos a través del servei d'Infància Hospitalitzada, que ara ofereix activitats i tallers també en les consultes externes.

El cor d'aquesta extraordinària tasca continua sent el voluntariat, amb 449 persones que han dedicat el seu temps i esforços per ajudar els altres durant l'any passat. Això, juntament amb el suport de persones sòcies, empreses i altres entitats col·laboradores, ha estat fonamental per garantir que la Creu Roja continuï sent una font de suport per a aquells que ho necessiten.